SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF Fäktförening
Fotboll

VÄLKOMMEN TILL DJURGÅRDENS IF FÄKTFÖRENING
 
Djurgårdare till OS
2024-06-20 16:43

Moderna Femkamparen och Fäktaren Marlena Jawaid, som fäktar för vår fäktmästare Solt Serra, har kvalat till och av SOK blivit uttagen till Paris-OS. 

Kvalperioden har sträckt sig över ett år och Marlena har under ledning av Svante Rasmuson, slitit för att få till alla grenarna och hålla sig på rätt sida om kvalgränsen. I helgen som gick avgjordes VM i Kina och där knep Marlena en övertygande 7:e plats. VM-placeringen medförde ett rejält skutt uppåt på världsrankingen och alltså ett OS-kval.

Grattis till alla inblandade.

Tävlingen på OS går 11e augusti. Lycka till och Full Fart Framåt.  

DIF-kläder ute till försäljning
2024-05-31 08:00

Nu finns det möjlighet att köpa DIF-träningskläder via föreningsshopen. Passa på inför sommaren och hösten! 

Medaljer på NM
2024-05-27 20:09
Sist ut i den svenska tävlingskalendern för säsongen var som vanligt Malmö international. I år var tävlingen dessutom Nordiskt mästerskap, och samlade ett rekordstort antal deltagare. DIF representerades av sex damer och tre herrar som alla gjorde fina insatser. Dessutom blev det glädjande nog flera medaljer. Stort grattis till Jonathan Svensson för silver i den mycket starka individuella herrklassen! Jonathan utgjorde dessutom, tillsammans med Jakob Fagerstedt, hälften av Sverigelaget som gick segrande ur lagtävlingen. Grattis igen! 
På damsidan tog Annica de Groote guld och Pia Björk brons i klassen veteran 50+. Damlaget med Alice Ekman Herlin, Sofia Lundberg, Caroline Eriksson och Annica de Groote slutade på plats 7.
Framgångar på USM
2024-05-26 22:08

Helgen 18-19 maj var det ännu en gång dags för den efterlängtade tävlingen i Karlskrona! På plats hade vi 17 fäktare samt två coacher, redo att ge sitt allt. Tävlingen bjöd på många spännande matcher där alla fäktare visade på en fin utveckling! 

Bra jobbat till alla våra djurgårdare och extra stort grattis till medaljörerna:

Egon Koij silver och Wilhelm Bengtsson Steinbrecher brons i U15 herrar!

Wilhelm Bengtsson Steinbrecher, Egon Koij och Henry Lindbäck Linder guld i U15 lag herrar!

Oscar Hamp, Vladimir Chkhikvadze och William Dettner silver i U15 lag herrar!

Casper de Groote silver och Henry Lindbäck Linder brons i masterserien 2024!
🥇🥈🥈🥈🥉🥉 

Säsongens sista S:t Erikscup
2024-05-26 22:02

Lördag 25 maj hölls den sjätte och sista deltävlingen i säsongens S:t Erikscup. DIF var självklart på plats med en stor grupp barn och ungdomar under ledning av coach Filip och Johan. Det blev en riktigt bra säsongsavslutning med många spännande matcher, nya erfarenheter och fin kamratskap. Starkt jobbat allesammans!

Extra grattis till våra medaljörer: U15 herrar: 🥇Casper de Groote, 🥉Didrik Byfors. U20 herrar: 🥈Oscar Hamp, 🥉Egon Koij. Totala cupen för U15 herrar:🥇Oscar Hamp, 🥈Casper de Groote, totala cupen för U20 herrar: 🥉Egon Koij.

Nyheter från våra grupper
Parafäktning, 04/09 08:09 
Parafäktning, 08/02 06:42 
Prova på fäktning, 04/02 09:43 
Parafäktning, 14/01 12:02 
Om Fäktsporten, 11/07 13:19 
 
Instagram
Vi samarbetar med