SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF Fäktförening
Fotboll

Museibesök december 2022  
2023-01-19 14:55
Bildkavalkad från Budapest

I november 2017 åkte en grupp, på initiativ och under ledning och av Henning Österberg, före detta aktiva från Djurgården för att hedra Bela Rerrich 100 års dag. Resan innebar mingel på svenska ambassaden, möten med ungerska fäktare och kransnedläggning vid familjegraven, märkt Póci, i kvarter 46(plats-1-97) på begravningsplatsen Kerepesdülö vid Fiumeigatan. Det blev en allvarlig men trevlig vistelse med vänner, nygamla och nya kontakter.

 

Ryktet om resan gick och Belas dotter Marcsi Rerrich blev kontaktad av Belas moderklubb genom Ferdinandy Györgyi angående att klubben OSC-vivóterm har sitt vivómúzeum. Man undrade om det fanns några memorbila från Belas tid som fäkttränare att få till sin samling.

Planer på detta tog sin början och i december 2022 blev det till en fin lördag på klubben, OSC, där värja, handske, armskydd, minnestallrik från OS 1976 och några tavlor samt litteratur och inspelningar överlämnades. I samband med det förärades svenska ambassaden och Johan Sigroth med minnestallrik samt Belas diplom DIF Hall of Fame att hängas på ambassaden.  

 

Bland närvarande återfanns;

Ferdinandy Györgyi Museiintendent

Marcsi Rerrich med sin man Gida Peteri

Krisztián Kulcsár (Internationellt tungt meriterad fäktare) nära vän av svensk fäktning och till äldre djurgårdsfäktare

Gabor Salamon fäktledare och modern femkampsledare

Jeno Pap (Internationellt tungt meriterad fäktare) och tränare

Lidia Sakovicsne-Dömölky (Internationellt tungt meriterad fäktare och tränad av Bela på 50-talet)

Siklósi Gergely (Internationellt meriterad fäktare)

Magnus Gustavsson (ordförande DIF fäktning) med familj (Anne-Louise, Mirjam och Samuel)

Lag-SM guld december 2022
2023-01-19 14:18
Kelly, Stymne, Ståhl & Svensson nöjda efter att ha erövrat ett Lag-SM guld

Lite information om nyss avhållna lagSM. Genom fäktarna Jonathan Svensson, Christopher Kelly, Jakob Stymne, Gösta Ståhl och med ledarna Ivan Makkai och Solt Serra erövrade klubben ett SM-guld, Grattis till alla inblandade. Övriga lag på dam- och herrsidan gick mycket bra, flera tätkänningar och bra jobbat med god stämning på och bredvid pisten. Ingo Björnsson var en av klubbens domare och dömde damfinalen med den äran. /Gusse

Julgransplundring
2023-01-19 09:47

Vecka 2 dagen efter ”20e Knut” anordnades julgransplundring på Olympiastadion (”vår borg”) i norra klocktornet och där i Djurgårdens idrottsförenings pokalrum. Tack till alla som kom och till ni som arrangerade samt ni som köpte lotter för att stödja vår förening. Vi ses under våren 2023 på fäktsalen,i fäkthallen och på tävlingar. / Magnus Gustavsson Ordförande

Nybörjargrupper VT 2023
2022-12-11 20:18

Nu är anmälan till våra nybörjargrupper VT 2023 öppen HÄR

 

Har du frågor om vilken grupp som passar dig bäst eller har du kanske erfarenhet av fäkrning sedan tidigare, kontakta tränare Johan Lewin via e-post johan.diffencing@gmail.com så kan han hjälpa er att hitta rätt grupp!

NY HEMSIDA!
2022-09-16 10:43

Just nu bygger vi om, ursäkta röran och ursäkta eventuella driftavbrott!

Om Fäktning
Fäktning för barn och ungdomar
2022-07-11 13:19, Om Fäktning

 

I Djurgårdens IF Fäktförening ska alla känna sig välkomna. Verksamheten bygger på de riktlinjer som SvFF och RF tagit fram och ska återspegla att barn och ungdomar har olika ambitioner. 

 

Svenska Fäktförbundet program "Fäktningen inför framtiden" skriver så här om hur verksamhet för barn och ungdomar skall bedrivas:

 

"Fäktningen skall vara en motionsform för ungdomar oavsett kön eller bakgrund, vilken skall ge dem en möjlighet att, efter individens möjligheter och behov, utvecklas såväl fysiskt som mentalt.

 

Grunden för föreningsarbetet är att det finns utrymme för de ungdomar som vill ha fäktning som en rolig sport och motionsform och som senare kanske vill starta en mer elitbetonad träning och tävling.

 

Målet är att få allt fler ungdomar att växa med fäktningen för att efter ungdomsåren fortsätta med idrotten antingen som motionär eller som tävlingsfäktare.

Det långsiktiga syftet med ungdomsarbete skall vara att skapa förutsättningar för att få en bredd inom svensk fäktning, vilken i sin tur kan generera svenska seniorfäktare i världsklass.”

 

Mer att läsa finns i SvFFs dokument Utvecklingstrappan och Riksidrottsförbundets skrift Anvisningar för barn- och ungdomsidrott 

Nyheter från våra grupper
Parafäktning, 14/01 12:02 
Om Fäktning, 11/07 13:19 
 
Instagram
Vi samarbetar med