SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF Fäktförening
Fotboll

NIU - I samarbete med Stockholms Idrottsgymnasium
Några av de aktiva -på NIU- vintern 2023

Sedan hösten 2018 erbjuder DIF Fäktning i samarbete med Stockholms Idrottsgymnasium NIU fäktning.

På skolan finns Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) som riktar sig till elever som siktar på att nå elitnivå och vill satsa på såväl utbildning som idrott. Skolans NIU-elever läser 400 poäng specialidrott. Den praktiska idrottsträningen sker huvudsakligen på tisdag och torsdag förmiddag. Utöver detta erhåller eleverna bl.a. kunskaper om hur den egna kroppen fungerar i tränings- och tävlingssammanhang och lär sig att använda och utvärdera träningsmetoder för att utveckla prestationsförmågan. Skolan ligger i ändamålsenliga lokaler i Roslagstulls campusområde, Albanova, vid KTH.

Stockholms Idrottsgymnasium har även ett samarbete med Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) där skolans elever genomför fystester samt har föreläsningar inom näringslära, träningslära, idrottspsykologi m.m två gånger per läsår.

För mer information kontakta Djurgårdens IF fäktförening på info@diffencing.com alternativt NIU-samordnare Fredrik Sohlberg på fredrik@idrottsgymnasiet.se eller klicka in på skolans sida om fäktning här. Huvudtränare för NIU är fäktmästare Solt Serra.

På vilket sätt underlättar Stockholms idrottsgymnasiums NIU det för eleverna?

NIU innebär en unik möjlighet för fäktare att komma upp i den träningsmängd som krävs för en elitsatsning då vi bedriver träning på skoltid. Det ges goda möjligheter att kombinera sina studier med sin idrottsliga satsning och på så sätt klara av skolan på ett bra sätt. Eleverna kommer även kunna fördjupa sina kunskaper om fäktning och träning med hjälp av kunniga tränare

Vilka borde söka NIU på SIG?

Alla som är djupt intresserade av fäktning och som vill ha möjligheten att utvecklas inom fäktning och som är eller vill bli en riktig atlet för livet.

Upplevelser från avgångselever

”Under min tid på Stockholms idrottsgymnasium och NIU fäktning fick jag inte bara lyfta min fäktning till elitnivå, utan också hålla hög nivå i det akademiska samt lära mig om hälsa och träning för livet!”


Filip Nyman - Avgångselev och Juniorlandslagsman. Under sin tid på SIG hade han följande framgångar:
- Svensk junior-mästare
- Bronsmedaljör på Nordiska mästerskapen för juniorer
- Dubbel stipendiat för sina akademiska resultat

”Stockholms idrottsgymnasium gjorde det möjligt för mig att utvecklas på en ny nivå inom min idrott som jag inte trodde var möjlig. Stockholms idrottsgymnasium förberedde mig inför min långa idrottskarriär liksom högskolan”

Zeev Aronowitsch - Avgångselev och Juniorlandslagsman. Under sin tid på SIG hade han följande framgångar:
- Svensk junior-mästare
- Bronsmedaljör på Nordiska mästerskapen för juniorer
- Bronsmedaljör på u17 världscup
- 30e plats på u17 EM

 
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 05/07 10:59 
Hem, 20/06 16:43 
Hem, 27/05 20:09 
Hem, 26/05 22:08 
 
Instagram
Vi samarbetar med