SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF Fäktförening
Fotboll

Fäktning för barn och ungdomar
2022-07-11 13:19

 

I Djurgårdens IF Fäktförening ska alla känna sig välkomna. Verksamheten bygger på de riktlinjer som SvFF och RF tagit fram och ska återspegla att barn och ungdomar har olika ambitioner. 

 

Svenska Fäktförbundet program "Fäktningen inför framtiden" skriver så här om hur verksamhet för barn och ungdomar skall bedrivas:

 

"Fäktningen skall vara en motionsform för ungdomar oavsett kön eller bakgrund, vilken skall ge dem en möjlighet att, efter individens möjligheter och behov, utvecklas såväl fysiskt som mentalt.

 

Grunden för föreningsarbetet är att det finns utrymme för de ungdomar som vill ha fäktning som en rolig sport och motionsform och som senare kanske vill starta en mer elitbetonad träning och tävling.

 

Målet är att få allt fler ungdomar att växa med fäktningen för att efter ungdomsåren fortsätta med idrotten antingen som motionär eller som tävlingsfäktare.

Det långsiktiga syftet med ungdomsarbete skall vara att skapa förutsättningar för att få en bredd inom svensk fäktning, vilken i sin tur kan generera svenska seniorfäktare i världsklass.”

 

Mer att läsa finns i SvFFs dokument Utvecklingstrappan och Riksidrottsförbundets skrift Anvisningar för barn- och ungdomsidrott 


Nyhetsarkiv
 
Instagram
Vi samarbetar med