Hoppa till sidans innehåll

Licenser och anmälningar


Vet du redan från början att du vill ha en utförlig manual? Ladda då ned den här!

Nöjer du dig med en lättversion så kan du fortsätta att läsa.

 


LICENS

För att du ska kunna anmäla dig till en tävling i Sverige måste du ha svensk tävlingslicens.

Du beställer licens HÄR eller direkt via ditt fencing-konto om du haft licens tidigare. Var noga med att läsa all information via länken ovan och tänk på det speciella krav som måste uppfyllas vid lösen av FIE-licens.

Första steget är att du måste registrera dig som medlem på fencing.se. Klicka på "Bli medlem" på fencing.se, fyll i yppgifterna, bekräfta din e-post, logga in och fyll i nödvändiga uppgifter för licens som bland annat ditt personnummer, din förening, uppgifter om närmaste anhörig mm. Spara uppgifter om inloggning för senare behov!

Nästa steg är att (efter att ha loggat in) klicka på "Min sida" och därefter på "Beställ licens" i vänstermarginalen. Följ instruktionerna noga och betala gärna med kort. Då aktiveras din licens inom någon timme.

Det finns även EFC- och FIE-licenser som man behöver vid vissa internationella tävlingar och som kan köpas på samma sätt. Om du skulle behöva en sådan vet du om det själv.

Instruktionsfilm hur du löser fäktlicens: 

 


ANMÄLAN

 

Alla anmälningar sker genom tävlingssystemet som kallas Ophardt efter den tyske ingenjören Heinz Ophardt som skapat systemet. DIF Fäktning använder sig av så kallad klubbföranmälan där du ska handla enligt nedan instruktion.

Gå till Ophardt Online https://fencing.ophardt.online

Logga in. Ditt användar namn konstrueras enligt fornmn.efternamn@swe och ditt lösenord är samma som det du använder som medlem på fencing.se (det har du väl skrivit upp?)

Följ därefter anvisningarna i Manual Ophardt

Instruktionsfolm om anmälningar till tävlingar:

Tänk på att det är viktigt att:

  • Bevaka sista anmälningsdagar. Efteranmälning är inte möjligt
  • Alltid avanmäla dig om du blir sjuk eller får förhinder
  • Genom att anmäla dig förbinder du dig att solidariskt betala inte bara startavgift utan även domaravgifter och eventuella andra avgifter till föreningen som ska täcka kostnader för ditt tävlande. Avanmälan efter sista anmälningsdag befriar ej från betalningsskyldighet - tävlingsarrangören återbetalar tyvärr inga startavgifter eller reducerar pliktdomaravgifter om antalet fäktare skulle bli färre.
  • Hålla koll på föreningens nyhetsbrev, PM, hemsida, FB etc för att hålla dig informerad om vad som är på gång, erbjudanden om hotell och resealternativ och annat
 
Uppdaterad: 27 AUG 2018 16:02

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link