SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Djurgårdens IF Fäktförening
Fotboll

VÄLKOMMEN TILL DJURGÅRDENS IF FÄKTFÖRENING
 
Succéhelg i Kalmar
2023-03-28 19:21

Under den gångna helgen gick JSM av stapeln i Kalmar. Såhär rapporterar Filip Nyman som var med och coachade:

 

Under helgen deltog 14 Djurgårdare på JSM i Kalmar. 
Lördag: Dag 1 bestod av individuella tävlingar där vi var representerade av 8 herrar och 6 damer. Alla fäktade fint i poulen, anmärkningsvärt var att vi hade 4(!) djurgårdare i samma Poule! På damsidan stack Anna Freden ut som fäktade briljant hela dagen och var oerhört nära medalj. På herrsidan fäktade alla starkt och Milton Fridman, Carl Wiberg och Gösta Ståhl tog sig alla till T16. Vidare därifrån tog sig Gösta som briljerade vidare och på ett oerhört imponerande vis vann hela tävlingen, GRATTIS GÖSTA!!
Söndag: Dag 2 var lagtävling och DIF hade 2 lag på både dam och herrsidan. Damtävlingen bestod av en storpoule där alla mötte alla. DIF 2 fäktade mycket bra hela dagen trots sin unga ålder. Förstalaget vann fem raka matcher och tog sig därmed till guldmatch där man kämpade väl även om det inte räckte hela vägen, stort grattis till ett välförtjänt silver Alice, Anna och Linnea!
Herrarnas andralag vann i T16 innan man eliminerades av DIF 1. De unga killarna fäktade sedan ut platserna och tog en hedrande 7:e-plats! Förstalaget här hade ett jättefint fokus under hela dagen och fäktade riktigt fint i semi mot FFF innan man besegrade Lidingö i en rafflande jämn final! Stort grattis Jakob, Gösta, Carl och Milton. 
Bra jobbat denna helg alla fäktare och ett extra tack till allas vår domare Ingo!
/Filip
 
Självklart vill vi även passa på att gratulera Engla till bronsmedaljen i den individuella tävlingen. Grymt jobbat!
Årets styrelse
2023-03-21 18:22

Vid årsmötet den 7 mars valdes ledamöter till styrelsen.

 

Följande ledamöter från 2022 års styrelse sitter kvar även kommande år: 

Magnus Gustavsson (ordförande)

Björn Fagerstedt (vice ordförande)

David Mumm

Camilla Hall

Mats Svensson

Nina Klose

 

Vid årsmötet valdes även följande ledamöter in:

Dagmar Grinneby (kassör)

Jannica Westergård

Zelmira Gainza

 

Styrelsen kommer att presenteras med foto mm inom kort. Kontakt i första hand styrelsen via mail på styrelsen@diffencing.se.

 

Vi tackar även Emma Sundberg, Caroline Undall och Jakob Stymne för deras tid som styrelseledamöter!

Challege Eugéne Fillol
2023-03-20 22:06

Under den gångna helgen arrangerade FFF sin tävling Eugene Fillol och såhär rapporterar vår tränare Johan Lewin från tävlingen:

 

"Då var årets omgång av Fillol avklarad och våra fäktare fäktade många tuffa matcher jämte duktiga fäktare från både Sverige, Norge, Estland och Ukraina. Från DIF var det 10 fäktare med coach Solt som utmanade motståndet. Grattis till Emma Fransson som tog hem bronset och tack till Alexander, Stefan, Mats, Filip och Ingo som var med och dömde för klubben"

 

Alla resultat från tävlingen finns HÄR.

Årsmöte 2023
2023-02-02 08:56

TIsdagen den 7:e mars håller Djurgårdens IF Fäktförening årsmöte. Mötet hålls i fäktsalen på Artemisgatan i Hjorthagen och startar kl 19.00.

 

Obs! Underlag för årsmötet anslås i fäktsalen senast sju dagar innan årsmötet. 

 

Varmt välkomna!

/Styrelsen

Museibesök december 2022  
2023-01-19 14:55
Bildkavalkad från Budapest

I november 2017 åkte en grupp, på initiativ och under ledning och av Henning Österberg, före detta aktiva från Djurgården för att hedra Bela Rerrich 100 års dag. Resan innebar mingel på svenska ambassaden, möten med ungerska fäktare och kransnedläggning vid familjegraven, märkt Póci, i kvarter 46(plats-1-97) på begravningsplatsen Kerepesdülö vid Fiumeigatan. Det blev en allvarlig men trevlig vistelse med vänner, nygamla och nya kontakter.

 

Ryktet om resan gick och Belas dotter Marcsi Rerrich blev kontaktad av Belas moderklubb genom Ferdinandy Györgyi angående att klubben OSC-vivóterm har sitt vivómúzeum. Man undrade om det fanns några memorbila från Belas tid som fäkttränare att få till sin samling.

Planer på detta tog sin början och i december 2022 blev det till en fin lördag på klubben, OSC, där värja, handske, armskydd, minnestallrik från OS 1976 och några tavlor samt litteratur och inspelningar överlämnades. I samband med det förärades svenska ambassaden och Johan Sigroth med minnestallrik samt Belas diplom DIF Hall of Fame att hängas på ambassaden.  

 

Bland närvarande återfanns;

Ferdinandy Györgyi Museiintendent

Marcsi Rerrich med sin man Gida Peteri

Krisztián Kulcsár (Internationellt tungt meriterad fäktare) nära vän av svensk fäktning och till äldre djurgårdsfäktare

Gabor Salamon fäktledare och modern femkampsledare

Jeno Pap (Internationellt tungt meriterad fäktare) och tränare

Lidia Sakovicsne-Dömölky (Internationellt tungt meriterad fäktare och tränad av Bela på 50-talet)

Siklósi Gergely (Internationellt meriterad fäktare)

Magnus Gustavsson (ordförande DIF fäktning) med familj (Anne-Louise, Mirjam och Samuel)

Nyheter från våra grupper
Parafäktning, 08/02 06:42 
Prova på fäktning, 04/02 09:43 
Parafäktning, 14/01 12:02 
Om Fäktning, 11/07 13:19 
 
Instagram
Vi samarbetar med