Hoppa till sidans innehåll

NIU på Stockholms idrottsgymnasium (SIG)

Sedan hösten 2018 erbjuder DIF Fäktning i samarbete med Stockholms Idrottsgymnasium
 NIU fäktning.

På skolan finns Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) som riktar sig till elever som siktar på att nå elitnivå och vill satsa på såväl utbildning som idrott. Skolans NIU-elever läser 400 poäng specialidrott. Den praktiska idrottsträningen sker huvudsakligen på tisdag och torsdag förmiddag. Utöver detta erhåller eleverna bl.a. kunskaper om hur den egna kroppen fungerar i tränings- och tävlingssammanhang och lär sig att använda och utvärdera träningsmetoder för att utveckla prestationsförmågan. Skolan ligger i ändamålsenliga lokaler i Roslagstulls campusområde, Albanova, vid KTH.

Stockholms Idrottsgymnasium har även ett samarbete med Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) där skolans elever genomför fystester samt har föreläsningar inom näringslära, träningslära, idrottspsykologi m.m två gånger per läsår.

För mer information kontakta tränare Johan Lewin på This is a mailto link alternativt NIU-samordnare Fredrik Sohlberg på This is a mailto link eller klicka in på skolans sida om fäktning här.


På vilket sätt underlättar Stockholms idrottsgymnasiums NIU det för eleverna?

NIU innebär en unik möjlighet för fäktare att komma upp i den träningsmängd som krävs för en elitsatsning då vi bedriver träning på skoltid. Det ges goda möjligheter att kombinera sina studier med sin idrottsliga satsning och på så sätt klara av skolan på ett bra sätt. Eleverna kommer även kunna fördjupa sina kunskaper om fäktning och träning med hjälp av kunniga tränare

Vilka borde söka NIU på SIG?

Alla som är djupt intresserade av fäktning och som vill ha möjligheten att utvecklas inom fäktning och som är eller vill bli en riktig atlet för livet.

Upplevelser från avgångselever

”Under min tid på Stockholms idrottsgymnasium och NIU fäktning fick jag inte bara lyfta min fäktning till elitnivå, utan också hålla hög nivå i det akademiska samt lära mig om hälsa och träning för livet!”


Filip Nyman - Avgångselev och Juniorlandslagsman. Under sin tid på SIG hade han följande framgångar:
- Svensk junior-mästare
- Bronsmedaljör på Nordiska mästerskapen för juniorer
- Dubbel stipendiat för sina akademiska resultat

”Stockholms idrottsgymnasium gjorde det möjligt för mig att utvecklas på en ny nivå inom min idrott som jag inte trodde var möjlig. Stockholms idrottsgymnasium förberedde mig inför min långa idrottskarriär liksom högskolan”

Zeev Aronowitsch - Avgångselev och Juniorlandslagsman. Under sin tid på SIG hade han följande framgångar:
- Svensk junior-mästare
- Bronsmedaljör på Nordiska mästerskapen för juniorer
- Bronsmedaljör på u17 världscup
- 30e plats på u17 EM

Uppdaterad: 17 SEP 2018 14:50
 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link