Hoppa till sidans innehåll

Fäktning för barn och ungdomar


I Djurgårdens IF Fäktförening ska alla känna sig välkomna. Verksamheten bygger på de riktlinjer som SvFF och RF tagit fram och ska återspegla att barn och ungdomar har olika ambitioner. 

Svenska Fäktförbundet program "Fäktningen inför framtiden" skriver så här om hur verksamhet för barn och ungdomar skall bedrivas:

 

"Fäktningen skall vara en motionsform för ungdomar oavsett kön eller bakgrund, vilken skall ge dem en möjlighet att, efter individens möjligheter och behov, utvecklas såväl fysiskt som mentalt.

Grunden för föreningsarbetet är att det finns utrymme för de ungdomar som vill ha fäktning som en rolig sport och motionsform och som senare kanske vill starta en mer elitbetonad träning och tävling.

Målet är att få allt fler ungdomar att växa med fäktningen för att efter ungdomsåren fortsätta med idrotten antingen som motionär eller som tävlingsfäktare.

Det långsiktiga syftet med ungdomsarbete skall vara att skapa förutsättningar för att få en bredd inom svensk fäktning, vilken i sin tur kan generera svenska seniorfäktare i världsklass.”

 

Mer att läsa finns i SvFFs dokument Utvecklingstrappan och Riksidrottsförbundets skrift Anvisningar för barn- och ungdomsidrott 

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:07
 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link