Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

Nyhetsbrev från DIF Fäktning 1 dec 2015

 

Vi ses på SM, Viking Cup och avslutningarna!

 

Det börjar närma sig jul och terminsavslutning! Men först har vi Viking Cup och kadettävling i Köpenhamn under Luciahelgen och så Svenska Mästerskapen i lag redan nu i helgen den 5-6 december i Eriksdalshallen. Passa på att heja fram vårt damlag på lördagen och våra 4(!) herrlag på söndagen samtidigt som du får se en massa bra fäktning.

Hösten har passerat fort - fäktsalen är fylld morgnar som kvällar. Lektionspassen med Ivan och Robert har bokats upp snabbt och Pers fys har varit mer utmanande än någonsin. Ivans tävlingshelger har avlöst varandra och även SOKs uppstartsläger med Robin har hunnits med. Angèlica har läst svenska, lärt sig mer om hur svensken/djurgårdaren tänker och fungerar och tillsammans med ungdomsledarna fått fart på våra nybörjargrupper. 

Djurgårdsfäktarna har tävlat idogt och rest i större trupp än på länge, allt för att bygga tävlingsrutin, möta tufft motstånd och utvecklas som fäktare. Viking Cup har fyllts på med deltagare från nybörjargrupperna, några har tävlat "på riktigt" för första gången i Sankt Erikscupen och varit med på Masterstävlingar. Flera av våra kadetter och förstaårsjuniorer har debuterat på juniorvärldscupen och några Djurgårdare har startat på ett antal världscupstävlingar på seniornivå internationellt denna höst. Många fina resultat har levererats och vi kan se resten av säsongen med tillförsikt an! 

En paus under jul- och nyårshelgerna med tid för återhämtning och reflektion är efterlängtad, sedan väntar nya spännande utmaningar, inte minst arrangemanget av vår egen tävling, Challenge Bernadotte, som går av stapeln 2-3 april.

Men först några tävlingar och terminsavslutningar! Alla yngre fäktare har som vanligt avslutning i sina respektive grupper i fäktsalen, aktuella datum för teminsavslut och start i januari återfinns på hemsidan. Vi återupplivar under Alexander Oxenstiernas ledning även traditionen med gemensam avslutning och julbord den 19 december för våra tränare och fäktare from kadettnivå (födda 2000). Inbjudan till denna kommer i separat mail. 

Med tillönskan om en fridfull december och en annalkande skön julledighet!

Styrelsen 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terminsavslutningar och start i januari

Följande datum gäller för höstens sista träningstillfällen/avslutningar och start av vårterminens träning:Läs mer

Svenska Mästare i Lag 2015

DIFs herrlag är Svenska Mästare 2015! Guldlaget består av Robert Brolin, Jean-Baptiste Jouffray, Gabriel Rosenberg och Jakob Stymne. Grattis till laget och tränare Ivan Makkai! Läs mer

Viking Cup 2 kl 12.30 söndag 13 december

Dags för andra deltävlingen Viking Cup! Söndag 13 december kl 12.30 i fäktsalen. Anmäl dig till Angèlica, på listan i fäktsalen eller via mail: This is a mailto link så att vi kan planera lussebullebaket.Läs mer

Följ djurgårdsfäktarna på Facebook och Instagram

Vår hemsida www.diffencing.se används främst för information kring klubben, fäktning i allmänhet, träningar och kommande tävlingar. Bilder och snabbreferat från tävlingar publiceras mer frekvent på Facebook och Instagram.Läs mer
Djurgårdens IF FF - Fäktning | Box 55926 10216 Stockholm | 086641464 |