Hoppa till sidans innehåll

NM 2019 för kadetter och juniorer

21 OKT 2019 21:51
Nordiska Mästerskapen för Kadetter/juniorer gick av stapeln i norska Sandefjord i helgen. 2 mästerskapstitlar blev det i år för Sverige genom juniordamlandslaget samt Emma Fransson från Kalmar FK! Därutöver blev det ytterligare tre brons för Sverige!
  • Uppdaterad: 21 OKT 2019 21:51

Tre brons totalt blev det genom dam- och herrkadetter samt det svenska juniorherrlandslaget med djurgårdarna Filip Nyman och Zeev Aronowitsch från DIF Fäktning. Vi gratulerar medaljörerna och gläds över framgångarna som våra djurgårdsfäktare även hade i den individuella kadett- och juniortävlingen.

Hela 15 Djurgårdsstarter blev det i alla NM-klasser och bredvid pisten hade vi domare Harald Pousette som dömde för det Svenska förbundet. I hårt motstånd tog sig Cristopher Kelly vidare ända till kvartsfinal och Filip Nyman till T16 i juniorklassen. I kadettävlingen placerade sig Christopher Kelly efter en obesegrad pouleomgång slutligen på en sjätteplats och Erik Beckeman på en 10:e plats. I damklasserna dominerade baltstaterna stort och våra tre djurgårdsdamer mötte ett par riktigt tuffa utmaningar på pistena, I T64 blev det dessutom direkt ett förargligt inbördes möte mellan Anna Fredén och Alice Mumm vilket avlöpte med med 15-14 till Annas fördel som därmed tog sig vidare till T32.

Utanför mästerskapen hölls även en tävling för U15. Där fäktade Djurgårdens Tom Pocsi så väl att han landade i T16. Därutöver passade Tomi på att göra debut på ett internationellt mästerskap i kadettklassen.

Tack alla djurgårdare för en välfäktad och rolig helg tillsammans med hela den nordiska, baltiska och svenska truppen!

Samtliga resultat: NM2019Jun_Kad

 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link