Hoppa till sidans innehåll

Invigning av fäktsalen i Hjorthagshallen

30 SEP 2019 20:29
I mitten av september hade klubben invigning av den nya fäktsalen i Hjorthagshallen. Mycket nöje och många nya idrottsliga framgångar hoppas vi att den nya hallen skall skänka Stockholmarna och Svensk Fäktning i många år framöver.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2019 20:29

Dagen inleddes med test av de nya pisterna och tillfälle att köra matcher mot både gamla och nya fäktare. Hade man inga egna fäktkläder eller fungerande värjor fanns sådant att låna - att undvika en duell var svårt denna eftermiddag.

Föreningens ordförande Henning Österberg hälsade alla varmt välkomna och därefter invigningstalade Lars Liljegren, Ordförande i Svenska Idrottshistoriska Föreningen och fd ordförande i Svenska Fäktförbundet. Lars berörde Djurgårdens IF historia och vår förenings roll i svensk fäktnings utveckling. Ett stort tack till Stockholms stad framfördes av Lars för det stöd fäktsporten och DIF Fäktning fått genom årens lopp och nu även de nya möjligheter som vår sport får med en toppmodern fäktanläggning. Hela talet kan du ta del av här: http://www.slliljegren.se/?p=1817

Så klipptes slutligen bandet och kaffe och äppelpaj (hembakad i föreningsordförande Österbergs kök) serverades på löpande band av flinka händer.

Ett varmt tack till er alla som förgyllde denna dag med er närvaro! Mycket nöje och många nya idrottsliga framgångar hoppas vi att den nya hallen skall skänka Stockholmarna och Svensk Fäktning i många år framöver.

foto: Sara Österberg

Fr v Lars Liljegren, Ordf i Svenska Idrottshistoriska föreningen, Jan Peder Norstedt, hedersordförande i DjurgårdsAlliansen, Henning Österberg, Ordf i DIF Fäktning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link