Hoppa till sidans innehåll

Djurgården Fäktnings hedersordförande Oscar Bernadotte har gått ur tiden

05 NOV 2018 19:25
Djurgårdens fäktare har sorg. Klubbens tidigare ordförande, sedermera hedersordförande, greve Oscar Bernadotte af Wisborg har i en ålder av 97 år lämnat oss.
  • Uppdaterad: 05 NOV 2018 19:31

Oscar var klubbens ordförande från mitten av 1980-talet till 2005 då han efterträddes som ordförande av sin son Carl.

Oscar var även under en för svensk fäktning mycket framgångsrik period på 1970-talet ordförande för Svenska Fäktförbundets tävlingsutskott. Han var också tidigare en mångårig ledamot av Djurgården Alliansförenings styrelse och hade ett stort och stolt ”Djurgårdshjärta”.

Bland djurgårdfäktarna var Oscar känd som ”Oscis” och var en initierad och uppmuntrande ledare som alltid tog sig tid att prata med de aktiva och som med pådrivande entusiasm stöttade vår klubb och vår idrott. Han var under dennes levnad också ett stort stöd för fäktmästare Bela Rerrich i hans arbete för klubben.

Oscis var även initiativtagare till och drivande kraft bakom världscuptävlingen Challenge Bernadotte som under många år arrangerades av klubben i samarbete med Svenska Fäktförbundet.

Oscis var road av att lära känna nya generationers fäktare. Så sent som i augusti ringde han och ville höra hur det gick för klubben och Djurgården i stort. Alltid lika frågvis om det var några unga lovande fäktare på gång, om de tävlade flitigt utomlands och om tillströmningen av nya små fäktare var god. Ett genuint intresse för föreningen och vår verksamhet som alla vi djurgårdare uppskattade.

Omsorgen och nyfikenheten kring Djurgården Fäktning och våra fäktare fanns alltid där och vi sörjer förlusten av en engagerad hedersordförande och är tacksamma för alla de insatser Oscis gjort under årens lopp för oss och svensk fäktning. 

 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link