Hoppa till sidans innehåll

DIFs NIU växer

26 AUG 2020 10:47
Sedan hösten 2018 erbjuder DIF Fäktning i samarbete med Stockholms Idrottsgymnasium NIU fäktning. Till höstterminen 2020 gläds vi åt ett stort antal sökande som resulterat i 5 nyantagna elever.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2020 10:47

Sedan hösten 2018 erbjuder DIF Fäktning i samarbete med Stockholms Idrottsgymnasium (https://idrottsgymnasiet.se/) NIU fäktning.

Till höstterminen 2020 gläds vi åt ett stort antal sökande som resulterat i 5 nyantagna elever från både DIF och andra Stockholmsklubbar. Totalt går nu 8 elever i programmet. 

Tillsammans med fäktmästare Ivan Makkai har Johan Lewin engagerats för att tillsammans leda satsningen från denna säsong. Johan studerar idag vid GIH och har under flera år tjänstgjort som extra tränare för våra barn och ungdomsgrupper. 

Bakgrund kring NIU

På skolan finns Nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) som riktar sig till elever som siktar på att nå elitnivå och vill satsa på såväl utbildning som idrott. Skolans NIU-elever läser 400 poäng specialidrott. Den praktiska idrottsträningen sker huvudsakligen på tisdag och torsdag förmiddag. Utöver detta erhåller eleverna bl.a. kunskaper om hur den egna kroppen fungerar i tränings- och tävlingssammanhang och lär sig att använda och utvärdera träningsmetoder för att utveckla prestationsförmågan. Skolan ligger i ändamålsenliga lokaler i Roslagstulls campusområde, Albanova, vid KTH.

Stockholms Idrottsgymnasium har även ett samarbete med Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) där skolans elever genomför fystester samt har föreläsningar inom näringslära, träningslära, idrottspsykologi m.m två gånger per läsår. 

Skribent: Leonard Lund
E-post: Adressen Gömd
 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link