Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

29 MAR 2014 15:16
På årsmötet 2014 valde Djurgården Fäktförening ny ordförande.
Efter avgående Carl Bernadotte (som sitter kvar som ledamot i styrelsen) valdes Angelika Gyllenhoff. Läs hennes brev till medlemmarna:
  • Uppdaterad: 26 JAN 2018 08:39

Det är mycket hedrande att ha blivit vald till ordförande för Djurgårdens IF Fäktförening. Mitt uppdrag kommer att ta vid efter att klubbens föregående ordförande Carl Bernadotte efter åtta års idogt arbete skapat goda förutsättningar för föreningen att fortsätta verka in på 2000-talet. Tack Carl för ditt engagemang i detta och för att du varit en samlande kraft kring DIF-andan som vi alla i klubben omfattas av.

Efter några år som aktiv förälder till en fäktglad son har jag fått god inblick i vilken bra och rolig verksamhet DIF erbjuder barn och ungdomar i Stockholmsområdet. Mina fäktmeriter är obefintliga så mina insatser har av naturliga skäl inskränkt sig till att få igång tävlingsdeltagandet, utbilda mig till värjdomare och involvera flera
föräldrar i klubbarbetet.

Vi är inte en stor klubb när det gäller antalet medlemmar men vi är en stor klubb i bemärkelsen svensk fäkthistoria. Några av de framgångsrikaste svenska fäktarna har lagt grunden till sina idrottsliga prestationer i vår anspråklösa lokal här i Hjorthagen. En hel del av dem fortsätter att vara engagerade hos oss och delar med sig av sina erfarenheter och bidrar därmed till att vi kan upprätthålla en mycket hög kvalitet i vår verksamhet.

Flera av våra unga fäktare har valt att satsa fullt ut på sin sport och har däri funnit att DIF kunnat erbjuda dem de bästa utvecklingsmöjligheterna. Inte minst Robin Kases uttagning till SOK:s talangprogram är ett glädjande exempel på att vår fäktmästare Ivan Makkai bedriver ett mycket framgångsrikt och långsiktigt arbete i att få fram talanger inom klubben.

Tillsammans med den nyvalda styrelsen finns många uppgifter att ta sig an. Vi måste på lång sikt ha en sund och stabil ekonomi och då behövs det fler aktiva medlemmar. Ett uttalat mål för det kommande året är därför att locka till sig fler barn/ungdomar – vi har resurserna och behöver göra detta för att göda vår plantskola så att klubben kan förse sporten med en ny generation fäktare. Vi behöver även fundera på hur vi kan involvera våra medlemmar, aktiva som inaktiva, bättre i verksamheten. Ett annat mål är att utveckla och förbättra förutsättningarna för de som väljer att ta sin fäktning vidare till elitnivå.  Framöver kommer klubben behöva stötta dessa fäktare i större utsträckning än idag när det gäller tävlingar, träning, läger etc.

Slutligen vänder jag mig till alla er föräldrar som skjutsar, hejar på tävlingar, meckar värjor och liksom jag fortfarande funderar över vissa franska fäkttermer – tack för att ni lånar ut era barn – vi  hoppas kunna ge dem alla en bra idrottsupplevelse som sitter kvar långt efter det att sista fäktpasset klarats av.  

Och ja – jag är Djurgårdare i själ och hjärta – född på Norra Djurgården i det som numera är Idrottens Hus!

Skribent: Mats Svensson
E-post: This is a mailto link
 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link