Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet:

20 MAR 2019 18:22
På årsmötet i DIF Fäktning valdes Henning Österberg som ny ordförande för föreningen. Vi överlämnar ordet till vår nyvalde ordförande:
  • Uppdaterad: 20 MAR 2019 18:22

Djurgårdens IF Fäktförenings tidigare ordförande, Angelika Gyllenhoff, avtackades på ÅM efter 5 år som föreningsordförande.

 

Ordförande har ordet:

Det är med glädje, stolthet och tillförsikt jag tar mig an uppdraget som ordförande för Djurgården Fäktning. Jag tackar för förtroendet att få leda en klubb som varit en central del av mitt liv enda sedan jag som tolvåring klev in genom dörren i tunnelbanetrappen för att mötas av Belas uppfordrande stämma och välkomnande värme: ”Haj, haj pojkar. Ta av skorna. Kom in. Vill ni bli fäktare?”. Nyfiket tittade han på min kompis och mig. En fäktmästare som – det visste vi redan – fostrat och tränat världsmästare och OS-guldmedaljörer tittade på oss, två blyga smågrabbar som tagit T-banan till Ropsten för att ta reda på hur det gick till när man ville börja fäktas. Bela var intresserad av alla som steg in genom den där dörren. Han ville ha oss och han sög in oss i miljön av skramlande klingor, svett, drastiska skämt och gott kamratskap, men också hård träning och hänsynstagande till andra. Bela var kanske inte alltid med dagens mått mätt helt korrekt i sin uppförandekod, men han såg alla och hade respekt för alla som ville göra en ansträngning (utom möjligtvis pamparna i diverse förbund).

Mycket har hänt sedan dess. Samhället och attityder har förändrats, inställningen till idrott och deltagande har förändrats, vår förening har också förändrats. Idag är vi en modern idrottsförening med en värdegrund som helt och hållet omfattar den som Riksidrottsförbundet ställt upp: Glädje och gemenskap, Demokrati och delaktighet, Allas rätt att vara med och Rent spel. Allt det där fanns med (men inte lika uttalat) på Belas tid också – men liksom han kan vi också erbjuda något mer: möjligheten för alla som vill att få spänna sin egen båge så hårt den kan, att få kämpa, glädjas, vinna (och ibland förlora) tillsammans med andra i en idrott som inte liknar någon annan och delaktighet i en miljö som man kan vara stolt att vara med i.  

Vi i styrelsen har ansvaret för att utveckla klubben och följa med vår tid. Jag är redo att fortsätta det framgångsrika arbete Angelika som ordförande före mig har drivit och fortsätta på den väg vi valt. Och vi har stora utmaningar framför oss; i höst flyttar vi delar av vår verksamhet till en ny fin fäktsal i gamla gasverksområdet. Hur vi lyckas rekrytera nya och behålla gamla medlemmar för att fylla den med fäktare och hur vi skapar synergi med vår gamla fäktsal blir avgörande för vår framtid. För att lyckas krävs bra förutsättningar för våra fäktmästare Ivan Makkai och Robert Brolin så att de – i samarbete med ideella ledare, aktiva och föräldrar – kan uppnå vår vision och vara en attraktiv idrottsförening där alla kan nå sin fulla potential som fäktare och där vissa kan nå världsklass. Avgörande är också en välskött ekonomi och ett gott samarbete kring elitsatsning och ledarförsörjning med Svenska Fäktförbundet.

Djurgården Fäktning skall alltid vara en av hörnpelarna i svensk fäktning och sträva efter att bli en elitklubb på internationell nivå. Uppdraget att vara ordförande i klubben ser jag som det roligaste och mest spännande man kan ha i fäktsverige och jag ser fram mot att få fortsätta resan med alla medlemmar i klubben. Vill ni kontakta mig så nås jag som vanligt på This is a mailto link. I övrigt säger jag som Bela: ”Gå fäkt!”

Henning

 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link