Hoppa till sidans innehåll

Sankt Erikscupen 1

27 SEP 2017 09:58
Säsongens första deltävling i Sankt Erikscupen samlade glädjande många rutinerade och nya fäktare denna helg. DIF hade 23 starter varav flera djurgårdare deltog för första gången.
  • Uppdaterad: 26 JAN 2018 08:39

Det var full fart från kl 0730 i Åkeshovshallen denna lördag. 180 förväntansfulla fäktare anmälda, massa föräldrar och syskon och ett gäng funktionärer från DIF som stod för yttre kansli-funktionerna.

Premiär var det för flera av våra unga fäktare och lite nervöst var det allt med utrustning, speciella pister och två pouleomgångar och protokoll som skulle granskas efteråt. Våra fäktare lät sig dock inte störas av allt detta utan for fram på pisterna helt koncentrerade på sin fäktning för stunden. Jakob Willemo var på plats och coachade och fick under dagen assistans av Alexander Oxenstierna.

I köket stod flera djurgårdsföräldrar och bredde mackor och kokade kaffe för att hålla funktionärsstaben och domarna alerta under dagen. Andra djurgårdsmammor och pappor skötte försäljning till fäktare och åskådare och höll ordning på anmälningar, betalningar och borttappade prylar. 

Medaljskörden över DIF var riklig - 1 guld, 1 silver och 5 bronsmedaljer plockades hem. Därutöver bra indivuella prestationer där mycket av det som lärts in under terminerna prövades och omsattes till poäng. En riktig smakstart på säsongen. Vi gratulerar alla medaljörerna och ser fram mot fler premiärfäktare nästa deltävling den 14 oktober.

Alla resultat: SanktErik(1)

Kom ihåg att anmäla dig till nästa deltävling i Sankt Erikscupen den 14 oktober. Deadline den 4 oktober, läs här hur du går tillväga.

 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link