Hoppa till sidans innehåll

Djurgårdens IF lanserar gemensam värdegrund

11 MAR 2016 12:13
Inför Djurgårdens IF:s 125-årsjubileum lanseras alliansföreningarnas gemensamma värdegrund. Arbetet har involverat över 8 000 Djurgårdare och lett fram till en gemensam vision, position och nio framgångsprinciper som ska förtydliga för alla vad föreningen står för.
  • Skapad: 11 MAR 2016 12:13

Ambitionen är att värdegrunden på sikt ska genomsyra hela Djurgårdens IF, i syfte att stärka Djurgårdens identitet som ledande idrottsförening i Sverige och rollen som en positiv kraft i samhället, samt att vara ett stöd för ytterligare 125 framgångsrika år.

Arbetet har pågått i närmare två år och är ett av Idrotts-Sveriges mest omfattande värdegrundsarbeten.

Det har involverat samtliga 20 föreningarna i Djurgårdsalliansen, supporterorganisationer och tusentals Djurgårdare. Det är ett arbete där alla djurgårdare bjudits in för att skapa en värdegrund för alla djurgårdare. Visionen som Djurgårdens IF gemensamt har formulerat är ’’Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa”.

– Varje dag stöttar vi människor i deras utveckling, vilket ofta glöms bort i debatten. Oavsett om det gäller elitidrottare eller barn så är glädjen att utvecklas något som skapar energi. Att lära sig övervinna svårigheter gör att man växer som människa. Värdegrunden samlar våra många lärdomar genom åren och vi är väldigt stolta och glada över att äntligen komma i mål med ett jättelikt arbete som har tagits fram gemensamt av hela Djurgårdsfamiljen tillsammans. Den ger oss stöd i att få människor att växa, i alla våra föreningar. Den ger oss också en viktig plattform att stå på i vår strävan att vara en ledande förening i allt vi gör, även i framtiden, säger Lars Erbom, ordförande i Djurgårdsalliansen.

Djurgårdens IF har idag 437 SM-guld i 23 idrotter, vilket gör föreningen till en av Sveriges mest framgångsrika genom tiderna. Djurgården har totalt cirka 23 000 medlemmar och över aktiva 3 600 idrottsutövare. Positionen som Djurgårdens IF gemensamt har formulerat för framtiden är ”Stockholms Stolthet - Sveriges ledande idrottsförening”.

– Det är en förpliktigande devis, men vi är en förening som alltid ställer sig i främsta ledet. Det handlar inte om att vinna mest, utan om att vilja mest, även när det gäller att försöka utveckla det vi gör. Vi har visat prov på det i alla idrotter i Djurgårdsalliansen genom åren, men nu sätter vi det också på pränt. Vi ska leda utvecklingen, det är Djurgårdens uttalade ambition, säger Kaarel Lehiste, ordförande i Djurgården Hockey.

Arbetet går nu vidare med en implementering av värdegrunden. Arbetet omfattar reflektioner och diskussioner inom föreningarna, supporterföreningarna och Djurgårdsfamiljen i stort, samt informations- och utbildningsträffar.

– Det viktiga är att alla börjar ta in värdegrunden i sin vardag. Den är till gagn för alla Djurgårdare, såväl större som mindre föreningar, aktiva, ledare, organisation som supportrar. Den gör det även tydligt för politiker och andra beslutsfattare vad föreningen i stort står för. Jag ser fram emot att vi alla börjar arbeta med den och tar våra respektive föreningar och Djurgården som helhet till nya framgångar, säger Angelika Gyllenhoff, ordförande i Djurgården Fäktning.

– Att vi, det vill säga Djurgårdsföreningar och Djurgårdssupportrar, har skapat värdegrunden tillsammans är en stor styrka. Vi ser fram mot allt positivt som kan komma ur det och all information som arbetet hittills gett. Det ger oss bra verktyg för att ytterligare förbättra verksamheten och nå våra mål, såväl sportsliga och ekonomiska som sociala. Vi ska alltid vara tydliga med det vi strävar efter, säger Lars-Erik Sjöberg, ordförande i Djurgården Fotboll.

Ett öppet informationsmöte om värdegrundsarbetet arrangeras i GIH:s aula 23 mars kl 18-20.

Representanter för projektledning, allians, fotboll och hockey närvarar.

För intresseanmälan: This is a mailto link

Komma igång - Q&A - Frågor och svar - Inbjudan till öppet möte 23/3

 

Till värdegrunden och övrig skriftlig information 

 

Kontaktpersoner i samtliga DIF-föreningar:

DIF Alliansstyrelse: Lars Erbom, ordförande
DIF Alpina förening: Jonas Almqvist, ordförande
DIF Amerikansk Fotboll: Kristina Ringel, ordförande
DIF Bandy: Leif Antonsson
DIF Basket: Rick Bergström
DIF Bordtennis: Tommi Riihonen, ordförande
DIF Boule: Sture Öhman, ordförande
DIF Bowling: Kalle Illerstål, kassör
DIF Boxning: Henrik Bromfält
DIF Brottning: Martin Ghaoui, ordförande
DIF Cykel: Carina Orban, bitr. tävlingsled. Stadiongirot
DIF Fotboll: Henrik Berggren, vd
DIF Friidrott: Peter Fons, ordförande
DIF Fäktförening: Angelika Gyllenhoff, ordförande
DIF Golf: Ola Hanson, ordförande
DIF Handboll: Johan Stålheim, ordförande
DIF Handikappfotboll: Eva Hjelmvik, ordförande
DIF Hockey: Jenny Silfverstrand, vd
DIF Innebandy: Kjell-Åke Grandin, tf ordförande
DIF Kampsport: Patrik Asplund, vice ordförande
DIF Konståkning: Jenny Ask, ordförande

allianssv

Ordföranden i föreningar, supporterföreningar och några av de Djurgårdare som aktivt engagerat sig i värdegrundsdsarbetet samlade vid det officiella antagandet av värdegrunden 9 mars 2016. 

Skribent: 
 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link