Hoppa till sidans innehåll

Djurgårdens fäktare till Junior/Kadett-EM i Jerusalem 2014

06 FEB 2014 18:03
I helgen gick den sista kvaltävlingen till Europamästerskapen för juniorer och kadetter i Jerusalem 2014. Tre fäktare från Djurgårdens lyckades kvalificera sig:
  • Skapad: 06 FEB 2014 18:03

För Jakob Stymne är 2013/2014 hans första säsong som junior. Starten på EM-kvalet i höstas var inget vidare då han missade Nordiska Mästerskapen (det krockade med SOK:s uttagning till utmanarprogrammet som Jakob var antagen till). NM var den enklaste tävlingen att ta många poäng på vilket gav honom ett stort underläge. Jakob gav inte upp utan lyckades leverera så pass starka resultat så att det till slut räckte till att ta den sista EM-platsen. Att han gjorde det som förstaårs junior gör det till något extraordinärt. Jakob har tidigare varit med på kadett-EM 2013 där han slutade 5:a i lag samt kadett- VM där han slutade på 19:e plats individuellt.

 

För Emelie är 2013/2014 den andra säsongen som junior. Hon har haft en ganska jämn säsong och har ständigt legat tvåa på kvalificeringslistan. Hennes uttagning i sig var ingen överraskning för någon. Däremot fick hon sin första internationella framgång på helgens Juniorvärldscup i Göteborg. Efter en ganska skakig start i poolen med tre segrar och tre förluster fick hon möta Fiorenza Vitella från Italien. Starten gick helt fel och Emelie låg under stort. Men hon lyckade samla sig rejält och hämtade upp hela underläget.Matchen gick till sudden death men Emelie satte den avgörande stöten mycket bestämt. Efter det lossnade Emelies fäktning och hon lyckade besegra Jane-Liis Rautman från Estland med 15-11. Sedan Camille Hazard från Frankrike med 15-9. I tablå 16 ställdes hon mot Israeliskan Nickol Tal-E som tyvärr fick en ledning som hon förvaltade väl. Att komma på 15:e plats av 189 tjejer på en världscup en fin insats. Därmed tog hon även över förstaplatsen i det svenska kvalet. Emelie har tidigare varit på både kadett-EM 2012 och Junior-EM 2013 och har ytterligare ett år kvar som junior (2014/2015).

 

Carl-Johan Eriksson startade det sista kadettår med en mycket seriös satsning. Han hade absolut bäst närvaro av alla i klubben och deltog på samtliga tävlingar. På kadett NM i Köpenhamn fäktade han mycket fint.  Carl-Johan låg på en säker kvalplatts och valde att åka på extratävlingar utöver det svenska kvalet för att få en mer internationell erfarenhet. Men oturen slog till stor med en knäskada (väska som föll ner på knäskålen). Sjukdomar dagen innan Europacupen i Köpenhamn, öroninflammation som hindrade resan till en kvaltävling. Vilket gjorde att Carl-Johan sjönk allt lägre på kvalificeringslistan. Hans mycket seriösa tävlingsatsning såg ut att gå om intet. Men i helgen på europacuppen i Göteborg lyckade Carl-Johan ta de poäng som krävdes för kvalifikation till EM. Han är mer en välförtjänt av platsen och det ska bli spännande att se vad han och även kadettlaget gör på  EM. 

http://israelfencing.org/europe-2014/

Vi önskar dem alla lycka till på EM Jerusalem den 23 februari - 04 mars 2014!

Skribent: Mats Svensson
E-post: This is a mailto link
 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link