Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-SM 2016

25 MAJ 2016 11:41
Ungdoms-SM blev återigen en stor framgång för Djurgårdens IF Fäktförening. Lagguld i värja i 4 av 6 klasser, 7 individuella medaljer (1 guld, 2 silver, 4 brons) och genomgående mycket bra fäktning av samtliga Djurgårdare! Beröm fick även våra fäktare för sportsligt uppträdande både på och bredvid pisterna.
  • Skapad: 25 MAJ 2016 11:41

 2016usm

Med bästa busschauffören Timo bakom ratten styrde "Björcks Buss" mot Karlskrona från Hjorthagen i fredags. Fylld till sista plats med djurgårdare, fäktare från stockholmsklubbarna FFF och SAF, ledare och medföljande supportar. Vid sjutiden anlände vi så till slut till Scandics vackrast belägna hotell, Karlskrona. Ivan höll infomöte inför tävlingshelgen och sedan var det dags att sprida sig till rummen och avrunda med en gemensam middag.

En tidig lördagmorgon inleddes med inmarsch för samtliga SM-deltagare, nationalsången och uppvärmning. 448 starter på två dagar, en utmaning för arrangören FäktKlubben Chapman men som de vid det här laget bemästrar galant. 

2016usma

Inmarsch med djurgårdsfanan

Därefter fäktades det praktiskt taget ända fram till kl 18.00. För några djurgårdare var detta det första SM:et för andra var det det sista som kadett. Djurgårdarna utmärkte sig i samtliga klasser vi deltog i: Lagguldet värja bärgades i tre av dagens fyra värjklasser, Kadettdamer, Kadettherrar och Yngre Ungdom Herrar, tyvärr hade vi detta år inga starter i Yngre Ungdom Damer. Individuella medaljer av Emma (brons), Sonja (brons), Leo (silver) och Christopher (silver) samt en mängd fina placeringar av alla Djurgårdarna i ett mycket tufft startfält. De flesta Äldre Ungdomarna tävlade även i kadettklassen och fick därmed en intensiv helg.

På lördagskvällen fick vi alla tillfälle att njuta av sommarvärmen och Karlskrona. Några hann även med att prova fiskelyckan innan det var dags att ladda upp med sömn inför tävlingsdag 2.

2016usme 

"Room with a view"

Söndagen startade med frukost kl 07.00 och sedan var det dags för Äldre Ungdom och Sonjas och Leos debut i florettklassen kadetter. 

Jenny och Jacqueline hade en riktigt bra dag på pisten, vi saknade dock ytterligare en Djurgårdsdam för att kunna konkurrera om lagmedaljerna. Individuellt brons dock genom Jacqueline.

I herrklassen ÄU var det gott om Djurgårdare, hela 8 st av 67 startande. Även här hamnade lagguldet hos Djurgården. Individuella medaljer till Hugo (guld) och Christopher (brons). Bra slutplaceringar för samtliga djurgårdsherrar i klassen.  

Våra två tillfälliga florettfäktare hade en riktigt spännande dag med lite nya upplevelser. Av tradition har genom åren många av sistaårskadetterna valt att fäkta florett dag 2 på U-SM, i år placerade sig Sonja på 11:e plats och Leo på 18:e!

Samtliga placeringar finns på: U-SM 2016

Grattis alla Djurgårdsfäktare och Ivan till fina resultat! Tack till alla Djurgårdare, ledare Angélica, pappa Dag, domarna Stefan, Mats och Angelika, supportrarna mamma och pappa Fridman, mammorna Fagerstedt och Kelly, papporna Marion, Ståhl, Kempegård och Pellbäck.

Nästa år blir vi än fler Djurgårdsfäktare på U-SM!

2016usmc 

Delar av djurgårdsklacken vid ÄUH-finalen 

 

Skribent: 
 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link