Tränare

Träningen på Djurgårdens IF Fäktning leds av fäktmästare Ivan Makkai tillsammans med klubbens coacher, mentorer och utbildade ungdomsledare.

Ivan MakkaiChefsintruktör och Fäktmästare

Ivan Makkai är chefsinstruktör och fäktmästare i DIF och tog över som huvudtränare på Djurgården efter Bela Rerrichs bortgång 2005. Ivan undervisar enligt den moderna ungerska fäktskolans principer med tyngdpunkt på god teknik och stor rörlighet. Själv började Ivan fäkta för Bela på Djurgården vid 8 års ålder och har sedan dess tävlat både nationellt och internationellt. Ivan är utbildad fäkttränare (prevôt) i värja av Bela Rerrich och av maître Bogdan Gabor vid det prestigefyllda Semmelweissuniversitetet i Budapest. Ivans adepter på DIFF har tagit flertalet titlar och medaljer på senior-, junior-, kadett- och ungdomsmästerskap i SM såväl som i världscuper och VM.

Johan Lewin - Tränare S:t Erikscupsgruppen och NIU Fäktning

Johan studerar idag vid Gymnastik- och Idrottshögskolan GIH och har under flera år tjänstgjort som extra tränare för våra barn och ungdomsgrupper. Han är dessutom själv landslagsfäktare. Han har ansvar för S:t Erikscupsgruppen och, tillsammans med Ivan, NIU Fäktning.

Paul Anthony - Tränare vuxengrupper, U17-gruppen och ansvarig för eventfäktning

Paul Anthony började fäkta vid Djurgårdens Fäktförening 1989, blev fäktmästare 1993 och kom att träna i 15 år under fäktmästare Bela Rerrich. Med en bakgrund i sporter som karate, amerikansk fotboll, friidrott och ridning har Paul utvecklat egna träningsmetoder och tekniker. Pauls grundläggande filosofi är att fäktning ska vara roligt, fysiskt utmanande och utvecklande mentalt. Paul leder alla våra vuxengrupper, U17-gruppen och ansvarar även för eventfäktning.

Per Håkansson Fys- och konditionsträning

Per är licensierad löptränare och tävlar i triatlon på Iron Man-distans, både i Sverige och internationellt. Förutom att vara ansvarig för den individuella fysträningen för våra elittränare håller Per i klubbens gemensamma löp- och styrketräning på tisdagar.

Leonard Lund - ansvarig för gruppen U10-Fortsättning samt U10-Nybörjare

Leonard har varit seniorlandslagsfäktare i flera år och hållit barngrupper på DIF sedan 2017. Han har ansvaret för grupperna U10-Nybörjare och U10-Fortsättning.

Föreningen begär att tillkommande tränare/ledare som regelbundet möter barn och ungdomar i föreningens verksamhet ska kunna visa (begränsade) registerutdrag ur belastningsregistret.

Uppdaterad: 09 JUL 2018 20:51