Hoppa till sidans innehåll

Domare


domare

DIFs Alexander Oxenstierna i domartagen

 

Varje säsong anordnas i Stockholms Fäktförbund domarutbildning.

Är du intresserad av att lära dig mer om fäktning och kanske tom döma framöver? Vi erbjuder både föräldrar och fäktare (from 16 år) att utbilda sig till domare så att vi därmed kan bidra till en bra tävlingsmiljö samtidigt som tävlingskostnaden för föreningens fäktare kan minskas. Alla tävlingsarrangörer i Sverige kräver att varje förening har med sig egna domare i relation till antalet starter i tävlingen.

Det är roligt att döma, man får se mycket bra fäktning och man gör en stor insats för att hålla igång tävlingsverksamheten för barn- och ungdomsfäktningen. Dessutom får man chansen att följa sitt barns och klubbkompisarnas idrottsintresse, träffa stora delar av fäktsverige och utmana sig själv med att lära sig något helt nytt om man inte har dömt eller fäktat förut. 

Varje år anordnas i distrikten domarkurser där man får en grundlig teoretisk genomgång av reglementet och chans att öva på en del praktiska moment. Kursen avslutas med skriftligt prov samt en uppdömning på en större tävling. Godkänt resultat på båda dessa delar innebär att man erhåller en domarlicens och därmed är behörig att döma tävlingar i Sverige. Föreningen står givetvis för utbildningskostnaden för våra domarkandidater.

Det finns gott om tillfällen att under året praktisera på vår egen träningstävling Viking Cup och på Sankt Erikscupen (krävs ej domarlicens) när man blivit lite varm i kläderna.

Tala gärna med några av klubbens domare om du vill veta mer, flera av oss har ett helt fäktfritt förflutet:

Mats Svensson This is a mailto link

Stefan Clausen (Ordförande i SvFF:s domarkommission) This is a mailto link

Angelika Gyllenhoff This is a mailto link

Henning Österberg This is a mailto link

 

För den som vill lära sig mer med en gång: Domarens tecken,  Tekniskt reglemente  Tekniskt reglemente ändringar 

 

 

 

 

.

 

 

Uppdaterad: 11 OKT 2018 15:30 Skribent: 
 
insta

 

 

fieorg

   

  

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086641464
E-post: This is a mailto link