Hoppa till sidans innehåll

Tränare 2017-2018


Träningen på Djurgårdens IF Fäktning leds av fäktmästare Ivan Makkai tillsammans med klubbens coacher, mentorer och utbildade ungdomsledare. 

 

tränareim

Ivan Makkai – Chefsinstruktör och Fäktmästare 

Ivan Makkai är chefsinstruktör och fäktmästare i DIFF och tog över som huvudtränarepå Djurgården efter Bela Rerrichs bortgång 2005. Ivan undervisar enligt den moderna ungerska fäktskolans principer med tyngdpunkt på god teknik och stor rörlighet. Själv började Ivan fäkta för Bela på Djurgården vid 8 års ålder ochhar sedan dess tävlat bådenationellt och internationellt samt deltagit i flera världscupstävlingar. Ivan ärutbildad fäkttränare (prevôt) i värja av Bela Rerrich och av maȋtre Bogdan Gabor vid det prestigefyllda Semmelweiss-universitetet i Budapest. Ivans adepter på DIFF har tagitflertalet titlar och medaljer på senior-, junior-, kadett- och ungdomsmästerskap i SM såväl som i världscuper och VM. 

 

Jakob Willemo – Tränare

Jakob kommer ursprungligen från Gotland och är skolad av Gotlands Fäktklubbs fäktmästare, Pawel Mancewicz. Jakob har varit juniorlandslagsman och har flerårig erfarenhet som instruktör i Italien. Till vardags studerar Jakob på Försvarshögskolan och under hösten har Jakob pga utlandspraktik inga grupper på klubben 

 

 

tränareph

 

Per Håkansson - Fystränare

Per Håkansson är licensierad löptränare och tävlar i Triatlon på Ironmandistans, både i Sverige och utomlands. Förutom att vara delansvarig för den individuella fysträningen för våra elitfäktare håller Per i klubbens gemensamma löp- och styrketräning på torsdagarna för samtliga fäktare.

 

 

tränarerb

Robert Brolin - Tränare och ansvarig NIU-fäktning

Robert Brolin är en av DIFs mest meriterade fäktare och har ett flertal medaljer på både nationell och internationell nivå. Fr om augusti innehar Robert en heltidstjänst på klubben. Robert kommer vara ansvarig för NIU Fäktning samt leda flertalet av våra barn- och ungdomsgrupper.

 

 

 

 

Emelie Mumm - Tränare

Emelie Mumm är efter utlandsstudier tillbaka på klubben i höst. Vid sidan av studier och sin egen fäktsatsning kommer hon att leda Sankt Erikscups-gruppen samt ansvara för miniorer kommande säsong. 

 

Johan Lewin - Tränare

Johan Lewin tjänstgör som extra tränare för våra ungdomar under HT18. Johan har ett förflutet som fäktare i Wadköpings fäktförening. Fr om i höst studera Johan på GIH men kommer parallellt med sin egen satsning på fäktningen fortsätta leda en del pass.

Ungdomsledare denna säsong är Leonard Lund, Simon Hessling Oscarson, Anders Gyllenhoff, Gustav Håkansson, Sonja Löfgren och Emma Sundberg. Samtliga har genomfört SISUs och Svenska Fäktförbundets instruktörsutbildningar tom Steg2.

Föreningen begär att tillkommande tränare/ledare som regelbundet möter barn och ungdomar i föreningens verksamhet ska kunna visa (begränsade) registerutdrag ur belastningsregistret.

Uppdaterad: 09 JUL 2018 20:51

Postadress:
Djurgårdens IF FF - Fäktning
Box 55926
10216 Stockholm

Besöksadress:
Artemisgatan 19
11542 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6641464
E-post: This is a mailto link