Tränare 2017-2018

Träningen på Djurgårdens IF Fäktning leds av fäktmästare Ivan Makkai tillsammans med klubbens coacher, mentorer och utbildade ungdomsledare.

tränareim

Ivan Makkai – Chefsinstruktör och Fäktmästare

Ivan Makkai är chefsinstruktör och fäktmästare i DIFF och tog över som huvudtränarepå Djurgården efter Bela Rerrichs bortgång 2005. Ivan undervisar enligt den moderna ungerska fäktskolans principer med tyngdpunkt på god teknik och stor rörlighet. Själv började Ivan fäkta för Bela på Djurgården vid 8 års ålder ochhar sedan dess tävlat bådenationellt och internationellt samt deltagit i flera världscupstävlingar. Ivan ärutbildad fäkttränare (prevôt) i värja av Bela Rerrich och av maȋtre Bogdan Gabor vid det prestigefyllda Semmelweiss-universitetet i Budapest. Ivans adepter på DIFF har tagitflertalet titlar och medaljer på senior-, junior-, kadett- och ungdomsmästerskap i SM såväl som i världscuper och VM.

Jakob Willemo – Tränare

Jakob kommer ursprungligen från Gotland och är skolad av Gotlands Fäktklubbs fäktmästare, Pawel Mancewicz. Han har varit juniorlandslagsman och har flerårig erfarenhet som instruktör i Italien. Till vardags studerar Jakob på Försvarshögskolan. Från och med i höst leder Jakob våra nybörjargrupper barn/ungdom samt vuxna fortsättning.

tränareph

Per Håkansson - Fystränare

Per Håkansson är licensierad löptränare och tävlar i Triatlon på Ironmandistans, både i Sverige och utomlands. Förutom att vara delansvarig för den individuella fysträningen för våra elitfäktare håller Per i klubbens gemensamma löp- och styrketräning på torsdagarna för samtliga fäktare.

tränarerb

Robert Brolin - Tränare

Robert Brolin är en av DIFs mest meriterade fäktare och har ett flertal medaljer på både nationell och internationell nivå. Privat arbetar Robert som gymnastikdirektör och kombinerar denna kunskap med sitt stora fäktkunnande i rollen som tränare. Robert inriktar sig främst med att utveckla våradamfäktare i klubben.

Emelie Mumm - Tränare

Emelie Mumm är efter utlandsstudier tillbaka på klubben i höst. Vid sidan av studier och sin egen fäktsatsning kommer hon att leda Sankt Eriks-gruppen samt ansvara för Viking Cup kommande säsong.

Ungdomsledare denna säsong är Dagmar Grinneby, Simon Hessling Oscarson, Gustav Håkansson, Sonja Löfgren och Emma Sundberg. Samtliga har genomfört SISUs och Svenska Fäktförbundets instruktörsutbildningar tom Steg2.

Uppdaterad: 2017-08-19 16:24