Integritetspolicy

Inom idrottsrörelsen behandlas en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar. I samband med införandet av EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har Riksidrottsförbundet (RF) tagit fram en  Uppförandekod för svensk idrott

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt i dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer i nedan dokument om hur vi behandlar personuppgifter i Djurgårdens IF Fäktförening.

Integritetspolicy

Registerhantering

Begäran om registerutdrag

Samtycke för publicering av foton

Riksidrottsförbundet har kommunicerat att när det gäller publicering av material på föreningens hemsida och sociala medier sker det som utgångspunkt med stöd av en intresseavvägning.

För det krävs att Djurgårdens IF Fäktförenings intresse av att publicera bilder väger tyngre än det intresse personerna på bilderna har av skydd för sina personuppgifter.

När det gäller publicering av bilder på barn är även samtycke en möjlig laglig grund. RF rekommenderar att idrottsrörelsen inhämtar samtycke från vårdnadshavaren om barnet är under 16 år. Barn över 16 år kan samtycka till publicering av bilder, förutsatt att barnet förstår innebörden och konsekvenserna av samtycket.

DIF Fäktning väljer att inhämta samtycke från vårdnadshavare om barnet är under 16 år.

Uppdaterad: 17 SEP 2018 20:18